67-годишен германец е открит мъртъв на гръцкия остров Крит, съобщава "Ройтерс".

Това е шестият смъртен случай на турист през юни в период на необичайно горещо време в страната.

Той е тръгнал сам на поход в каньон в района на Сугия вчера и след няколко часа се обадил на жена си, за да съобщи, че не се чувства добре.

"Операция по издирване и спасяване започна незабавно и специален спасителен отряд с дронове забеляза тялото на мъжа в каньона Трипити", посочиха от полицията.

Самоличността на починалия германец не се уточнява.

Трети турист загина в Гърция след необичайно горещо време

Трети турист загина в Гърция след необичайно горещо време

Най-малко още трима души са в неизвестност

Имаше вълна от смъртни случаи и изчезване на туристи по време на необичайната гореща вълна през юни в средиземноморската страна, което подчертава опасностите от излагане на температури, надвишаващи 40°C.

Спасителните екипи издирват и две французойки на 73 и 64 години на остров Сикинос и 59-годишен американски полицай на почивка на остров Аморгос.

Миналата седмица 55-годишен американец беше намерен мъртъв на гръцкия остров Матраки в Йонийско море, а нидерландски турист издъхна на остров Самос в Егейско море по-рано през месеца.

На 9 юни тялото на британския телевизионен водещ Майкъл Мозли беше открито на Сими - друг остров в Егейско море, след четиридневна операция по издирване със самолети, дронове и лодки. Той се е разхождал сам при високи температури, преди да изчезне.

Гърция затваря все повече туристически обекти заради жегите

Гърция затваря все повече туристически обекти заради жегите

Пожарникарите в страната са в повишена готовност