Млекопроизводители от Враца, Плевен и Видин блокираха Главен път Е-79 на входа за Враца.
Протести на млекопроизводители се провеждат и в русенско, монтанскопловдивско, както и в Стара Загора, Враца и Велико Търново.

500 литра прясно мляко изляха фермерите във Велико Търново. Във Велико Търново дойдоха и фермери от Габрово и Нова Загора.

"Протестът е мирен, защото сме блокирали второстепенен път, а не например главният път София - Варна", каза председателят на браншовата организация на млекопроизводителите Георги Тончев, цитиран от БНР. 
Той прочете декларация, чрез която се поставят исканията на фермерите за европейски субсидии и цени. Исканията им не са се променили след първия национален протест, който се проведе в София.

Животновъдите настояват за увеличение на млечната квота и за помощ от държавата за изхранването на добитъка.

Ако млекопроизводителите не бъдат чути, следващата седмица те ще протестират в столицата, искайки оставката на земеделския министър Нихат Кабил. Фермерите ще настояват и за разговор с министър-председателя Сергей Станишев, и ако отново не бъдат чути, ще поискат оставка на цялото правителство, заявиха от Контролния съвет на Националната асоциация на млекопроизводителите в България.