парно„ЕВН България Топлофикация" възнамерява да предложи на своите абонати три тарифи за плащането на парното, съобщи money.bg. За тази цел дружеството ще предложи на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)да одобри намаление от 6,3% на цената за клиенти със собствени абонатни станции.

Това са предимно стопански потребители и институции, като исканото намаление е за периода от 1 юли. За тях предлаганата цена е 77,79 лв./мвтч. без ДДС. Това ще залегне в тарифа „Сити", която дружеството разработва. Ако един клиент избере тарифа „Сити" ще трябва да сключи договор с технически условия с  „ЕВН България Топлофикация",  в който ще се определят правилата за поддръжка и експлоатация на неговата абонатна станция.

Втората тарифа "Стандарт", която дружеството ще предложи на ДКЕВР за одобрение, е в размер на 83,88 лв./мвтч. без ДДС. В сравнение със сегашната цена на топлоенергията това представлява увеличаване с един процент.

Дружеството обмисля да предложи на ДКЕВР и трета тарифа „Смарт", която представлява нововъведение в топлофикационния сектор в страната. Експертите на дружеството разработват еднокомпонентна пределна цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода за клиенти с индивидуални договори и топломери в сгради с етажна собственост. Ако бъде одобрена, от нея могат да се възползват изцяло на доброволен принцип само клиенти в сгради с изградена хоризонтална инсталация.