Според Независим синдикат на тютюноработниците (НСТ-КНСБ) и Национален синдикат тютюнева промишленост (НСТП „ПОДКРЕПА“) няма обективни икономически анализи и доказателства, които да аргументират съкращението на 400 работници и служители в „София–БТ” и 8% от персонала на холдинга.

Това заявяват в позиция, разпратена до медиите, от синдикатите, след като са провели среща с представители на ръководствата на „Булгартабак-Холдинг” АД и „София-БТ” АД

На тези преговори от страна на ръководството на холдинга такива обективни икономически анализи не са представени, заявяват категорично от синдикалните организации.

Не приемаме решението за спиране на производството на тютюневи изделия в „София-БТ” АД, както и за прекратяване на износа на тютюневи изделия с търговски марки на „Булгартабак- Холдинг” АД.

Ръководствата на синдикалните организации потвърждават своето решение и искат оставка на членовете на Борда на директорите на „Булгартабак-Холдинг” АД, които според тях са виновни за настоящата ситуация в дружеството и ескалация на социалното напрежение в многохилядния колектив на „Булгартабак -Холдинг” АД и дъщерните му дружества.

Синдикатите смятат да запознаят акционерите с позицията си на събрание, което ще се проведе на 31 март 2016 година.

От НСТ-КНСБ и НСТП „ПОДКРЕПА“ настояват и за спешна среща с министър-председателя, с Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол и представители на реалния мажоритарен собственик на дружеството.