С приетите изменения в Закона за тютюна и тютюневите изделия, издаването и отнемането на разрешения за тяхното производство се извършва с решение на Министерския съвет, при условията и по реда, предвидени в съответната Наредба за условията и реда за издаване и за отнемане на разрешения за промишлена обработка на тютюн и за производство на тютюневи изделия.

С нормативните промени се даде възможност всички притежатели на едногодишни разрешения за производство на тютюневи изделия, с неизтекъл до 01.09.2004 г. срок, да подадат заявление за издаването на безсрочни, предаде пресцентърът на МС.

За обезпечаване на контрола на притежателите на такива разрешения се въведе задължението за ежегодно представяне пред министъра на финансите на производствената им програма, отчет за нейното изпълнение, както и копие от счетоводния баланс и отчет за приходите и разходите за предходната година.

“Слънце Стара Загора-БТ” разполага с всички необходими технически и технологични мощности за производство на тютюневи изделия и отговарят на разпоредбите и изискванията, посочени в закона и наредбата. Дружеството притежава и всички лицензионни права за марките тютюневи изделия, които произвежда.