Учениците от 1 до 4 клас в 13 области на страната, в които има доставени тестове за коронавирус, се върнаха в класните стаи след онлайн обучението. Тестването се проведе преди първия час и отне около 20-30 минути, съобщи БНР.

Най-малко двама души се включиха в екипите за тестване - учители, непедагогически персонал, медицински лица, родители-доброволци. Към тях имаше изискване да са със зелени сертификати или да са тествани за COVID-19.

Като цяло, тестването навсякъде в страната протече гладко. Към момента от МОН съобщават само за един положителен случай на третокласник от Добрич. В 15 области тестове все още не се доставени и затова там учениците продължават да учат онлайн. Дистанционно учат и децата, чиито родители не са дали съгласие за тестване.

Припомняме, вчера здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че едната фирма е сключила договор за доставка на тестове за учениците, след което е изчезнала.

В 18-о средно "Уилям Гладстон" в София, тестването започна в 8.20 часа и свърши след 20-25 минути, без нито един положителен случай сред учениците и персонала.

Припомняме, МОН съобщи, че 57 на сто от родителите в цялата страна са съгласни за тестване на децата им.

Николай Денков към родителите: Готови ли сме да пазим другите деца?

Николай Денков към родителите: Готови ли сме да пазим другите деца?

Ако падне заболеваемостта под 100 000, тогава тестването ще стане излишно