Бюджетът ще издържи до юни-юли и ще трябва да бъде преразгледан. Това заяви пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" и председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Димитър Манолов.

По негови думи именно това е една от причините да не се отива към нови избори, защото, ако няма парламент, ще имаме проблем.

Любомир Дацов: ГЕРБ извиват ръце с Националния план за възстановяване и устойчивост

Любомир Дацов: ГЕРБ извиват ръце с Националния план за възстановяване и устойчивост

Дефицитът се увеличава заради непремерени политически решения

Той отбеляза, че като прагматик му се иска страната ни да има стабилно управление.

Според Манолов в предизборната кампания е било заложено прекалено много на негативизма. Той обаче искал да разбере докъде ще продължи популизмът и кога ще започне прагматизмът.

Чуват се нескопосани политически интервенции, които са опасни, предупреди лидерът на КТ "Подкрепа".

Бюджет 2021-а тръгна към неизвестността

Бюджет 2021-а тръгна към неизвестността

Управляващото мнозинство прие окончателно на второ четене първите два члена на проектозакона за Държавния бюджет за 2021 г.

Според него партиите на протеста не могат да избягат от опозиционната си същност. По думи на Манолов тепърва ще се разбере доколко парламентарните групи са монолитни.

Това, което ще кажем на новата власт, е, че животът не започва от тях, че революции не водят до нищо добро, подчерта той.

По негови думи Националният план за възстановяване и устойчивост е изключително горещ картоф и Томислав Дончев с удоволствие го предоставял на тези, които ще дойдат след това. Шансът да се провалят те обаче бил много голям според Манолов, който предупреди, че с тези нагласи провалът е предопределен.

Всеки мисли, че тези пари са достатъчни и ще решат проблем на определен сектор, а това не е така, изтъкна синдикалистът.

COVID-19 може да убие Бюджет 2021

COVID-19 може да убие Бюджет 2021

Проектобюджетът за 2021-а е може би първият от 2009-та, който не е получил нито един положителен отзив от независими икономисти