Няма да се вдигнат цените при влизане в еврозоната. Това заяви пред Нова телевизия бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов.

Това никъде не се било случило, твърди той.

Според него не трябва да се помпат страхове в хората. Влизането в еврозоната ни вкарвало в един по-престижен клуб, увери Дацов.

Юнкер: България е готова да пристъпи към еврозоната

Юнкер: България е готова да пристъпи към еврозоната

Румен Радев вярва, че когато българското председателство приключи, ЕС ще е по-силен

Присъединяването към ЕРМ2 (т. нар. чакалня за еврозоната) навсякъде било довело до структурни реформи и до подобряване на икономиката. Еврото в момента не е слабо, подчерта финансистът.

Доц. Банчо Банов обаче не е съгласен, че скок на цените няма да има. Това ще бъде инфлационен шок, убеден е той. Поне 5-6 години според него ще минат, докато се напаснат нашите заплати с въвеждането на еврото.

Ние се присъединяваме към една разпадаща се валута, смята Банов, който не вярва в бъдещето на еврото. Ние сме в Европа на две скорости, допълни той. Експертът задава въпроса ние ли имаме нужда от Европа или Европа има нужда от нас.

Горанов ни готви за чакалнята на еврозоната до юни

Горанов ни готви за чакалнята на еврозоната до юни

ЕС дипломати и банкери коментират, че България все пак има нужда от множество реформи, за да повиши твърде ниския стандарт на живот