Нетните приходи от продажби в сектор "Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и стоки за домакинството" за първите два месеца от годината реално нарастват с 5.8% в сравнение със същия период на предходната година, предаде Money.bg , като цитира данни на НСИ.

Общото увеличение за сектора се дължи на положителните темпове във всички основни търговски дейности, по-високи при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили - 12.8% и търговията на дребно и ремонт на лични вещи и стоки за домакинството -10.9% и ръст от 3.5% при търговията на едро.

От наблюдаваните сектори и дейности най-голямо увеличение реализира търговията с автомобили и мотоциклети - 16.9%, следвана от търговията на едро с машини и оборудване - 16.5%, търговията на дребно със стоки за домакинството и битова техника - 16.2% и търговията на дребно с текстил, облекло и обувки - 11.6%.

Търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки нарастват съответно с 8.8% и 8.5%.