Здравният министър Кирил Ананиев е убеден, че промените, които предлага бюджета на НЗОК, ще доведат до ефективност в системата. Той благодари на всички участвали в дебата, дори и на тези, които няма да подкрепят бюджета на НЗОК.

С 450 милиона лева е ръстът в бюджета на Касата. Ананиев вярва, че ще се намери най-справедливото решение за всички здравно осигурителни плащания. Бюджетът е преходен бюджет, изтъкна министърът. Най-вероятно това щял да е последният бюджет преди влизането в сила на новия здравен модел, чието въвеждане се подготвя.

Кирил Ананиев подчерта, че вече има идея и за трети здравен модел. Досега споровете бяха между холандския и френския здравно осигурителен модел.

Патриотите искат клинична пътека за секцио

Патриотите искат клинична пътека за секцио

20 000 българки годишно раждат по този начин

Ананиев е готов на второ четене да отговори на всички въпроси, за да изчисти съмненията за задкулисие.

Бюджетът на НЗОК беше приет от депутатите на първо четене в Народното събрание със 108 "за", 62 "против" и 10 "въздържали се".

Припомняме, дебатът по бюджета на НЗОК премина в парламента под знака на острата критика на ДПС.

Депутатите от 44-то народно събрание събраха кворум за обсъждане на Бюджет 2019-та на извънредното си заседание точно с 121 депутати. От БСП от миналата седмица бойкотират кворума в парламента, с аргумент, че управляващите трябва да си го осигурят.

За ДПС в здравеопазването сме скъпи на триците и щедри на брашното

За ДПС в здравеопазването сме скъпи на триците и щедри на брашното

Откровена глупости и имитация на активност в бюджета на НЗОК за 2019 г.