Допълнителни мерки ще бъдат предприети, за да се защитят лекарите. Това стана ясно от коментара пред БиТиВи на здравния министър Кирил Ананиев.

Медиците ще бъдат оборудвани с екипировка. Болните ще бъдат в специални отделния. Проблемът с предпазните облекла е бил в началото на март. Вече имаме резерви на предпазни средства.

За исканата му оставка Ананиев посочи, че всеки може да му я иска. Има ясни принципи, по които се разпределят допълнителните пари за медиците на първа линия. Бунт назря сред медиците заради обещаните от кабинета 1000 лева бонус към заплатите им. Списъците кой да получи тези пари са изготвени от ръководствата на болниците, стана ясно от думите на здравния министър. През април повече медици ще получат бонуси.

Тревогите на личните лекари: от "маските са менте" до "размотават пациенти за тестване"

Тревогите на личните лекари: от "маските са менте" до "размотават пациенти за тестване"

От РЗИ-та отказват да тестват контактни на доказан с коронавирус

Кирил Ананиев работил добре с генерал Венцислав Мутафчийски. Много активно работи щабът, отчете той. Маските на открито падат заради устойчивостта на новозаразените. Трябва да има предвидимост на мерките, изтъкна здравният министър.

За детската болница Ананиев каза, че ако излезе пред МЗ с подписка за болницата, щял да събере над един милион подписа с подкрепа.

Припомняме, над 17 000 подписа бяха събрани срещу детската болница. Тя ще бъде най-съвременната, най-модерната, най-сигурната, увери Ананиев. Тя ще бъде обявена за национален обект.

Националната мрежа за децата иска отмяна на договора за детската болница

Националната мрежа за децата иска отмяна на договора за детската болница

Решението било престъпно недооценяване на обективни обстоятелства и липса на професионализъм