Трябва да бъдем под карантина, защото този вирус е един от най-опасните. Тази позиция изрази пред Нова телевизия доктор Бросек Халил, началник на Covid отделението на столичната Втора градска болница. Според него втората вълна на Covid-19 е у нас и това се дължи на разхлабените мерки. Имунната система при младите сега е по-слаба и затова сега се заразяват повече млади хора. Възможно е да се изгради колективен имунитет.

На есен ще имаме микс от грип и коронавируса. Задължителни маски, дистанция и дезинфекция ще помогнат да се предпазим. За него имунната система е важен фактор дали ще се заразим. От степента на инфекцията зависи как ще изкараме заболяването, по думите на доктор Халил.

189 са новите случаи на коронавирус от 2161 теста

189 са новите случаи на коронавирус от 2161 теста

Така общият брой на заразените става 10 312, а на починалите - 338

Най-рискова е безсимптомната група, по думите му, защото тези хора минават през заболяването, без да изграждат антитела. Пациентите с коронавирус не трябва да вземат витамин С, съветва доктор Халил. Той образува тромби в съдовете.

От 26 септември миналата година е имало коронавирус у нас, според него. Самият той се е сблъскал с няколко пациенти през есента миналата година, за които не се е знаело какво им е. В последствие се е разбрало, че е новият вирус.

Коронавирусът е бомба със закъснител, категоричен е доктор Халил. Един пациент може четири пъти да изкара заболяването.

ЕК иска по-ранни ваксинации срещу грип заради коронавируса

ЕК иска по-ранни ваксинации срещу грип заради коронавируса

Опасенията са, че наесен болниците отново ще са пред колапс