Здравният министър Кирил Ананиев кани протестиращите срещу центъра за наркомании от "Младост" на разговор. От Народното събрание министърът ги призова да излъчат свои представители и да поговорят. Това е временна мярка, работим, за да намерим устойчиво решение, обясни отново на брифинг той.

Министър Ананиев отново каза, че метадоновата програма няма да се намира за постоянно там.

Той кани жителите на "Младост" в понеделник в Министерството на здравеопазването.

Ананиев иска да успокои жителите на "Младост", че няма нищо лошо да се случи, докато е в сила тази временна мярка.

Жителите на "Младост" плашат с блокади заради центъра за наркозависими

Жителите на "Младост" плашат с блокади заради центъра за наркозависими

Не вярват на МЗ, че мярката е само временна

Припомняме, заради преместването на метадоновата програма към Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в УМБАЛ "Св. Анна " жителите на "Младост" се вдигнаха на протест. Те бяха категорични, че няма да допуснат центърът за наркозависими да функционира до домовете им и настояват за неговото незабавно премахване от квартала. Гражданите не останаха убедени, от уверението на здравното министерство, че мярката центърът да се намира в "Окръжна болница" е временна.

Припомняме, преди два месеца с решение на Министерски съвет Националният център по наркомании (НЦН) влезе в структурата на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Преди това обаче на няколко пъти напрежението се повишаваше във връзка с намеренията Центърът, който в момента се намира на улица "Пиротска", да бъде преместен. Това се налага, тъй като договорът със Столичната община, която е собственик на сградата, е изтекъл.

Жителите на кв. "Банишора" също се вдигнаха на протест срещу разполагането на Центъра по наркомании на тяхна територия.

Центърът за наркозависими е в "Младост" временно, успокоява МЗ

Центърът за наркозависими е в "Младост" временно, успокоява МЗ

Ще бъдат осигурени жива охрана и 24-часово видеонаблюдение,