Със скоростта на вирус кризата засегна и луксозните хотели в гръцката столица. Внушителни инвестиции, направени за Олимпиадата през 2004 година, се оказаха губещи за собствениците.

Сред основните негативни фактори, които доведоха до това са постоянните стачки, високата престъпност и рязкото спадане на туристите, които могат да си позволят нощувки в 4- и 5-звездни хотели.

Затварят се дори и хотели с традиции, за които преди години се резервираха нощувки с месеци предварително.

Противоречиви са коментарите по информацията за продажба на 500 гръцки хотела. Чужденци проявяват предимно интерес към закупуване на малки хотели в популярните за туризъм острови Крит, Санторини и Родос.

Във връзка с поредната стачка в страната опашки от хора пред аптеки в страната. Фармацевтите от страната стачкуват срещу одобрения от правителството законопроект за либерализация на техния сектор.

Вчера няколко аптеки са били отворени само за спешни случаи.

Освен фармацевтите днес продължават протестите си адвокати, лекари и зъболекари.

По-рано тази седмица кабинетът в Атина прие проектозакон за либерализиране на така наречените "затворени" професии, сред които са аптекарите и адвокатите, в опит да направи услугите по-евтини и да увеличи търсенето в засегнатата от рецесия страна.