Министерството на външните работи на Украйна обяви, че подписаният договор за присъединяване на Крим към Русия няма нищо общо с демокрацията, правото и здравата мисъл, отбелязва УНИАН.

Говорител на ведомството заяви, че Украйна никога няма да признае независимостта на Крим и присъединяването на полуострова към Русия.

Украйна ще предприеме всички международни мерки за възобновяване на статуквото", каза представителят на външното министерство.

Украинският външен министър пък обяви, че анексирането на Крим е незаконно.

Припомняме, след 50-минутна реч по-рано руският президент Владимир Путин подписа договор с премиера на Крим Сергей Аксьонов, представителя на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов и упълномощения представител на град Севастопол Алексей Чалъй за присъединяване на полуострова към Русия.

Междувременно Интерфакс-Украйна съобщава, че украинската армия копае траншеи и изгражда препятствия по източната граница с Русия, докато руски войници са разположени на разстояние от 20-30 километра. От граничната служба на Украйна обявиха, че има руски войници до Харков, Донецк и Луганск.