Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Ненад Нешич обяви във вторник, че службите за сигурност в страната са засилили предпазните мерки заради опасност от терористично нападение, съобщават местните медии, цитирани от БТА.

Бях информиран от службите за сигурност, че има опасност от терористична атака в Босна и Херцеговина, съобщи Нешич в Сараево в отговор на журналистически въпроси по повод твърдения в тази връзка, публикувани по-рано от италиански медии.

Разузнавателните служби разполагат с информация за 12 терористични клетки от радикални ислямисти на Западните Балкани, по информация на италианския вестник "Темпо", цитиран от агенцията. Предполага се, че има опасност те да предприемат действия след ескалацията на конфликта в Близкия Изток.

Русия затяга мерките за сигурност сред мюсюлманите след безредиците в Дагестан

Русия затяга мерките за сигурност сред мюсюлманите след безредиците в Дагестан

Президентът Владимир Путин проведе спешна среща с висши служители по сигурността

По думите на Нешич се засилва екстремизмът по целия свят и Босна и Херцеговина не е прави изключение от тази тенденция. Той отказа обаче да уточни причината за засилване на мерките от страна на службите за сигурност в Босна и Херцеговина.

"Никой няма да пострада от това, че са взети допълнителни мерки, можем да предотвратим евентуална терористична атака в Босна и Херцеговина", обясни той.

Бомбени заплахи в Берлин и други германски градове

Бомбени заплахи в Берлин и други германски градове

Подозира се връзка с "Хамас"