Полицията обяви, че е задържала 20 души след масов бой, в който са участвали около 100 мигранти в северозападната част на Босна, като са били ранени десетки хора, включително трима полицаи, съобщава "Асошиейтед прес".

Говорителят на полицията Але Силждедич уточни, че проблемът се разразил тази сутрин в мигрантски център във Велика Кладуша, след като групи мигранти се обърнали едни срещу други, използвайки бутилки, камъни и други предмети.

Силждедич допълни, че мигрантите са атакували патрулка, която е дошла на мястото, което е накарало полицията да изпрати подкрепления. Той каза, че в мигрантския център има постоянно полицейско присъствие и към момента, тъй като напрежението продължава.

Пожар през миналия уикенд повреди част от съоръжението във Велика Кладуша, което приютява около 500 мигранти. Силждедич отбеляза, че най-малко шестима от арестуваните ги чака депортация.

Хиляди мигранти се намират в Босна, докато те търсят начини да се отправят на Запад към богатите западноевропейски страни.