Националният прокурор по престъпленията, свързани с избори, подаде оставка в знак на протест след като правосъдният министър Уилям Бар поиска от федералните прокурори да разследват твърденията за изборни нарушения преди щатите да обявят официално резултатите от президентския вот, предаде CNN.

Ричард Пилджър, директор на отдела за изборни престъпления в секцията за обществена почтеност на Министерството на правосъдието, заяви пред колегите си по имейл, че главният прокурор и правосъден министър Бар е започнал "важна нова политика, отменяща четиридесетгодишната политика за ненамеса в разследването на измами с бюлетини в периода преди резултатите да станат сертифицирани и неоспорими".

Буш - младши поздрави Джо Байдън за победата

Буш - младши поздрави Джо Байдън за победата

Сигнал от Републиканската партия

Бар не предостави никакви индикации, че Министерството на правосъдието разполага с доказателства в подкрепа на твърдението на Тръмп за широко разпространени нарушения на изборите през миналата седмица.

Щабът на Тръмп: Изборите не са приключили

Щабът на Тръмп: Изборите не са приключили

Тръмп няма да се даде без "бой"

В изявлението си правосъдният министър отбелязва, че макар повечето твърдения за предполагаеми нарушения на изборите да са от такъв мащаб, че не биха повлияли на резултата от вота, поради което "разследването може да бъде отложено по подходящ начин, това не винаги е така".

В Европарламента скастриха изявлението на Тръмп за победа на изборите

В Европарламента скастриха изявлението на Тръмп за победа на изборите

"Не можете да се обявите за победител, докато преброяването на гласовете продължава"