Франция има "основателни съмнения" относно причината за самолетната катастрофа, при която се предполага, че е загинал шефът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщава "Франс прес".

"Все още не знаем обстоятелствата около тази катастрофа. Може да имаме някои основателни съмнения", заяви говорителят на правителството Оливие Веран.

Запитан относно твърдението на президента на САЩ Джо Байдън, че в Русия се случват малко неща, зад които да не стои президентът Владимир Путин, Веран се съгласи, че "като общо правило това е истина, която може да бъде установена".

30 секунди преди да се разбие, самолетът на Пригожин не показвал проблем на радарите

30 секунди преди да се разбие, самолетът на Пригожин не показвал проблем на радарите

"Каквото и да се е случило, се е случило бързо"

Пригожин беше "човекът, който свърши мръсната работа на Путин. Това, което той направи, е неотделимо от политиката на Путин, който му даде отговорност да извършва злоупотреби като ръководител на "Вагнер", отбеляза още говорителят.

"Пригожин оставя след себе си масови гробове. Той оставя след себе си бъркотии в голяма част от земното кълбо, имам предвид Африка, Украйна и самата Русия", изтъкна Веран.

По-рано руската авиационна агенция "Росавиация" обяви, че Пригожин, който ръководи прекратения бунт в Русия през юни, е бил един от десетимата души на борда на падналия Embraer Legacy 600.

Самолетът е изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, когато се е разбил близо до село Куженкино в Тверска област.

Подоляк: Путин показва - "нелоялността е равна на смърт"

Подоляк: Путин показва - "нелоялността е равна на смърт"

Сигнал от Кремъл