Росавиация публикува списък на пътниците, които по данни на авиокомпанията са били на борда на самолета Embraer - 135 (EBM-135BJ), който се разби в Тверска област.

Сред тях са били основателите на "Вагнер" Евгений Пригожин и командирът Дмитрий Уткин. В списъка на пътниците фигурират още:

Сергей Пропустин;

Евгений Макарян;

Александър Тотмин;

Валерий Чекалов;

Николай Матусеев.

На борда са били и трима членове на екипажа: командирът Алексей Левин, пилотът Рустам Каримов и стюардесата Кристина Распопова.

С бизнес самолета, който се разби в Тверска област, освен основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, е летял командирът Дмитрий Уткин, оператор на Пригожин, логистик на ЧВК и лична охрана, съобщи "Фонтанка".

На борда на самолета са се намирали общо 10 души, включително трима членове на екипажа. По предварителни данни на агенцията всички те са загинали. ТАСС, позовавайки се на единната дежурна диспечерска служба, съобщава, че спасителите са извадили седем тела.

Самолетът Embraer Legacy е пътувал от Москва за Санкт Петербург, разбил се е близо до село Куженкино в Бологовски район в северозападната част на Тверска област.

Евгений Пригожин - пътник в разбил се самолет в Тверска област
Обновена

Евгений Пригожин - пътник в разбил се самолет в Тверска област

Десет души са загинали при катастрофа на частен самолет северно от Москва

Според източник на РБК в правоохранителните органи сред версиите за катастрофата разследващите разглеждат пилотска грешка, техническа неизправност и външно въздействие. Наказателното дело е образувано по чл. 263 от Наказателния кодекс (нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт).

Самолетът е принадлежал на компанията MNT-Aero, която е специализирана в бизнес превози. Комисията на Росавиация е започнала разследване на обстоятелствата и причините за инцидента.

"Цариград": Телата на Пригожин и Уткин са предварително идентифицирани

"Цариград": Телата на Пригожин и Уткин са предварително идентифицирани

Близки до "Вагнер" социални медии също обявиха новината

Президентът на САЩ Джо Байдън беше информиран за катастрофата. "Видяхме тези доклади. Ако те се потвърдят, това не би трябвало да е изненада за никого", заяви говорителят на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън.