Президентът на Иран Ебрахим Раиси предупреди, че страната му ще "унищожи" израелската столица Тел Авив и северния град Хайфа, ако Израел "направи някакъв погрешен ход срещу Иран".

Раиси отправи предупреждението си по време на церемония по случай Деня на армията на ислямската република.

"Оръжията, използвани от някои въоръжени сили, са вносни, но нашата армия произвежда свои собствени оръжия и същевременно черпи от опита на всички останали", подчерта той.

По негови думи движението на армията се основава на създаване на възможности за страната от всички санкции и недостатъци.

Иран се закани да отмъсти на Израел за атаката с дрон по военен обект

Иран се закани да отмъсти на Израел за атаката с дрон по военен обект

Иран си запазва правото да отговори решително на всякакви заплахи или неправомерни действия

"Присъствието на нашите въоръжени сили създава сигурност за региона. Посланието на иранската армия към страните от региона е мир и приятелство. Нашите въоръжени сили помагат на всеки, който иска да гарантира сигурността на региона", изтъкна иранският президент.

Той посочи, че външните сили, особено тези на САЩ, трябва да напуснат региона възможно най-скоро, тъй като това е както в собствения им интерес, така и в интерес на региона.

"Присъствието на иранските въоръжени сили в региона създава сигурност, но присъствието на чуждестранни сили е заплаха за сигурността на региона, защото те създадоха такфирските сили и "Ислямска държава, но нашите въоръжени сили се противопоставиха на терористите", заяви още Раиси.

Някои регионални лидери многократно са оценявали помощта на Иран и нашите сили за запазването на териториалната цялост на страните им, подчерта той.

По негови думи Иран има най-безопасното небе и море. "Враговете на ислямската революция, особено израелският режим, трябва да знаят, че ако направят някакъв погрешен ход срещу Иран, ще се сблъскат с остър отговор и несъмнено ще унищожим Хайфа и Тел Авив", завърши президентът.

Израел гради общ фронт срещу Иран

Израел гради общ фронт срещу Иран

Режимът на аятоласите не трябва да се сдобие с ядрено оръжие