Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е заявил, че страната трябва да е готова както за диалог, така и за конфронтация със САЩ, като същевременно призовава за усилия към стабилизиране на Корейския полуостров, съобщи "Йонхап".

По време на ключова среща на Работническата партия, Ким е направил подробен анализ на политическата тенденция на администрацията на САЩ към страната му и изяснил подходящото стратегическо и тактическо противодействие и посоката, която трябва да се поддържа в отношенията със САЩ.

КНДР обвини САЩ в двоен стандарт за балистичните ракети

КНДР обвини САЩ в двоен стандарт за балистичните ракети

След като отмениха споразумение, ограничаващо обхвата на балистичните ракети на Южна Корея

Това е първото послание на Ким към САЩ след встъпването в длъжност на президента Джо Байдън. Администрацията на Байдън наскоро завърши месечния си преглед на политиката на Севера и заяви, че ще следва целта за пълната денуклеаризация на полуострова. Президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин и Байдън се срещнаха на двустранна среща на върха миналия месец и се договориха да продължат решаването на ядрения въпрос на Севера. 

Мун Дже-ин обяви, че вижда последната си година в управлението като последен шанс за постигане на траен мир със Северна Корея, и настоя, че е време да се предприемат действия на фона на прекъснатите преговори за ядрените и ракетните програми на Пхенян.

САЩ държат и на човешките права, и на ядреното разоръжаване на КНДР

САЩ държат и на човешките права, и на ядреното разоръжаване на КНДР

Ядрените проблеми са реални и представляват значително предизвикателство.