Руски бомбардировачи са разрушили 40 съоръжения на „Ислямска държава" в няколко провинция в Сирия, информират от руското военно министерство.

Руските въздушно-космически сили са извършили за последното денонощие 41 бойни полета срещу 40 инфраструктурни обекта на джихадистите в сирийските провинции Алепо, Идлиб, Латакия, Хама и Дейр ез-Зор.

Бомбардировачи Су-24М извършиха прецизни удари близо до град Алепо срещу съоръжения, използвани от екстремисти за сглобяване на взривни устройства и монтирайки ги на автомобили за самоубийствени атентати", посочи говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков на пресконференция в Москва.

Според него екстремистите планирали да използват тези автомобили за извършване на терористични нападения на територията на Сирия и да атакуват позиции на сирийската армия.

„Близо до населеното място Хрейтан, щурмови изтребител Су-25М извърши удар срещу складове за оръжие и гориво на „Ислямска държава". Обектите са напълно унищожени, използвайки прецизни въздушни удари", уточни Конашенков.

Той допълни, че самолет Су-25СМ е атакувал тренировъчен център на терористите в планински район в провинция Идлиб. Записи са заловили детонацията на складирани боеприпаси в обекта, който е бил разрушен.

„В провинциите Хама и Латакия бомбардировачи Су-24 разрушиха складове за боеприпаси на терористите. Близо до Дейр ез-Зор, самолети Су-24 са разрушили команден пункт на „Ислямска държава", изтъкна още Конашенков.