От Министерството на външните работи и посолството ни в Тел Авив предупреждават сънародниците ни да избягват пътуване до Йерусалим и Витлеем, както и Палестинските територии, съобщиха от МВнР.

Причината е, че се очакват публични демонстрации и локални прояви във връзка с решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел.

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел
Обновена

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел

В Газа палят американски знамена

Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти.

Ако ви предстои пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, препоръчват дипломатите ни. Те съветват хората да имат повишена бдителност при ползването на градски транспорт.

Съветваме пътуващите български граждани да следят в медиите текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите.

Заради възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка от Външно призовават сънародниците ни които са в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите.