Дронове атакуваха "Москва Сити" за втори пореден ден, въпреки предприетите мерки за сигурност. Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, призна, че заплахата от дронове е очевидна и се предприемат действия по нейното намаляване.

"Вчера казах, че само военните могат и трябва да коментират това от експертна гледна точка. Наистина заплахата съществува, тя е очевидна, вземат се мерки", коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков поредния удар на БЛА срещу Москва.

Журналистите го попитаха какви изводи прави Кремъл за сигурността на столицата от атаки с дронове и в какъв случай ще се наложи засилване на мерките за сигурност.

Във вторник вечерта дрон отново атакува квартал IQ в "Москва Сити", като удари същия небостъргач, ударен в предишния ден. В квартала се намират няколко руски министерства.

Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, написа, че ще има още "неидентифицирани дронове".

Служители на Министерството на икономическото развитие на Руската федерация, чийто офис се намира в атакуваната сграда, преминаха на дистанционен режим на работа, експерти оценяват щетите, съобщи представител на министерството.

Според службите за спешна помощ носещите конструкции на кулата на квартал IQ в Москва Сити не са повредени в резултат на атаката.

Русия унищожи три морски дрона в Черно Море
Обновена

Русия унищожи три морски дрона в Черно Море

Министерството съобщи за още три унищожени дрона