Всички македонски полицаи, охранявали честванията за Гоце Делчев, ще получат парично възнаграждение. Това съобщава във Фейсбук министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски.

Той посочва, че на днешното заседание е предложил на правителството, което е приело да бъде изплатена надбавка за трудов успех в размер на 10% на служителите на македонската полиция, които са били ангажирани на терен на 4 февруари.

"Всички полицаи, погрижили се за достойното отбелязване на 151 години от рождението на великия Гоце Делчев в събота, ще бъдат наградени с надбавка за успех в работата в размер на 10% от основния компонент на работната си заплата, за което са предвидени средства в бюджета на МВР", заявява Спасовски.

200 българи не са пуснати за честването на Гоце Делчев в Скопие, пращаме списък на РСМ

200 българи не са пуснати за честването на Гоце Делчев в Скопие, пращаме списък на РСМ

Иван Демерджиев: Всяка провокация поражда насрещна реакция

Припомняме, за честването на Гоце Делчев в петък и събота много българи бяха спрени да влязат в РСМ, като някои се оплакаха и от побой. Също така внезапно възникна "технически проблем" на вход на ГКПП-та, за което и българският вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че дарява на РСМ три генератора.

Вчера българският премиер Гълъб Донев заяви, че страната ни няма да прекъсне диалога с Република Северна Македония, тъй като България е показала и доказала, че е изцяло позитивна.

От своя страна обаче президентът на РСМ Стево Пендаровски отчете все по-лоши отношения между двете страни.

Външно не планира ответни действия на „постановката“ на Скопие

Външно не планира ответни действия на „постановката“ на Скопие

Няма информация за черни списъци на българи, които да не бъдат допускани до македонска територия