Русия отказва да разкрие доказателствата, с които разполага за твърдението си, че има връзки между управляващите в Турция и групировката "Ислямска държава", предаде "Анадолската агенция".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тази информация ще бъде използвана за борба с тероризма и това е по-важното, а не да се хвърлят обвинения върху конкретни политици и да се доказва тяхната вина. По думите му, събраните данни не са били нова информация и има доказателства, че подкрепата за терористите продължава.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че според Москва руският бомбардировач Су-24 е бил свален, за да не бъдат застрашени „доставките на контрабанден нефт” за Турция.

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви вчера пред журналисти в Париж, че е готов да подаде оставка, ако се намерят доказателства за твърденията на Русия, че страната му купува петрол от „Ислямска държава”, предадоха информационните агенции.

„Говоря съвсем открито и ако това бъде потвърдено с факти, няма да остана на поста си. Но питам уважаемия Путин - той ще остане ли?” – заяви Ердоган в отговор на обвиненията от страна на Москва, че турската страна внася контрабандно петрол от контролирани от „Ислямска държава” райони на Сирия и че оказва финансова подкрепа на терористите.