Руските власти ще допълнят комплекта от документи за регистрация в Европа на ваксината срещу коронавирус "Спутник V". Това съобщи в четвъртък прессекретарят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков, видео интервю от което беше публикувано на сайта "Известия".

"Европейският отдел смята, че досега е подготвен непълен набор от документи, които са предадени на европейците. Сега се опитваме да разберем какво липсва", каза говорителят на Кремъл.

Урсула фон дер Лайен: Липсата на данни за "Спутник V" поражда въпроси

Урсула фон дер Лайен: Липсата на данни за "Спутник V" поражда въпроси

"Стана много тихо около "Спутник V"

В четвъртък Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че в момента не могат да посочат датата на евентуална регистрация на ваксината.

В началото на октомври, Световната здравна организация (СЗО) обяви, че все още преглежда данните за руската ваксина, но не предстои решение.

"Спутник V" е регистриран в Русия на 11 август 2020 г. и става първата официално регистрирана ваксина срещу коронавирус в света. Към момента препаратът е регистриран в 70 държави с общо население от 4 милиарда души. На 4 март регулаторът на ЕС обяви началото на процедура за проверка.

Русия иска от ЕС да спре политическата пропаганда срещу "Спутник V"

Русия иска от ЕС да спре политическата пропаганда срещу "Спутник V"

Политиката да не се бърка в науката, призовава Москва