Министерството на отбраната на Русия съобщава за подготовката за предаване на тежката техника от ЧВК "Вагнер" на части на руските въоръжени сили, съобщава Руската служба на Би Би Си..

Ден преди това руският президент Владимир Путин предложи на бойците от "групата Вагнер" да подпишат договор с Министерството на отбраната или други правоохранителни органи, да се върнат при семействата си или да заминат за Беларус.

"Който иска, може да отиде в Беларус. Обещанието, което дадох, ще бъде изпълнено. Повтарям, изборът е Ваш, но съм сигурен, че това ще бъде избор на руски войници, които осъзнаха трагичната си грешка", каза Путин.

Каналът в "Телеграм" "Рибар", близък до Министерството на отбраната на Русия, съобщи в понеделник вечерта, че подразделения на ЧВК "Вагнер" вече са влезли на територията на Беларус, заедно със стандартни оръжия и военна техника.

Самият Пригожин, според някои съобщения, също вече е в Беларус. Частният самолет на основателя на ЧВК "Вагнер" е кацнал на военното летище Мачулишчи близо до Минск, според белоруския мониторингов проект "Беларуски гаюн".

Също по-рано бе съобщено, че руската ФСБ е прекратила образуваното дело за метеж срещу Пригожин и ЧВК "Вагнер".

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворени прозорци

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворени прозорци

Напомняне, че мнозина критици на Путин загинаха при необясними обстоятелства