Държавният департамент на САЩ не коментира възможността за извикване на американския посланик в Русия Джон Съливан от Москва за консултации, заяви Джалина Портър, заместник-ръководител на пресслужбата на ведомството. Думите й са цитирани от ТАСС.

"Що се отнася до обратната връзка от наша страна, ние нямаме коментар по този въпрос", каза Портър.

Посланикът на Русия в САЩ е извикан в Москва за консултации

Посланикът на Русия в САЩ е извикан в Москва за консултации

Напрежение между Кремъл и Белия дом

По-рано стана известно, че руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов е извикан в Москва за консултации относно по-нататъшното развитие на руско-американските отношения. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова определи подобен ход като безпрецедентен.

Преди това Министерството на търговията на САЩ обяви разширяване на търговските санкции срещу Русия във връзка със ситуацията с Алексей Навални. Освен това стана известно, че САЩ добавят Русия към списъка с държави, с които е забранен вносът и износът на оръжия. Новите ограничителни мерки влизат в сила на 18 март.

Пълен разпад на контактите по военната линия между Русия и НАТО

Пълен разпад на контактите по военната линия между Русия и НАТО

Според руснаците това е станало по вина на НАТО

В интервю за ABC News на 17 март президентът на САЩ заплаши, че руският лидер Владимир Путин ще "плати" за предполагаемото му намеса в изборите през 2020 г. в САЩ. Вчера американското разузнаване публикува доклад за чуждата намеса на изборите през 2020 г., в който се заключава, че Путин е наредил действия за "очерняне" кампанията на Джо Байдън.