Американският телевизионен канал Си Ен Ен, позовавайки се на четири източника от администрацията на САЩ, съобщава, че Владимир Путин възнамерява да проточи войната в Украйна до президентските избори в края на 2024 г. Според материала руският президент се надявал, че Доналд Тръмп ще спечели тези избори - или може би друг републиканец, който няма да бъде толкова активен в подпомагането на Украйна. Това, според канала,  ще доведе до засилване на позицията на Русия в евентуалните преговори.

"Путин знае, че Тръмп ще му помогне. Така, както украинците и нашите европейски партньори знаят това," казва един от източниците на Си Ен Ен. "Така че въпреки че не сме видели нищо категоричнопо този въпрос, всички мислят за това."

Европейски дипломат е казал на източника на канала, че опитът да се "протака" войната в Украйна до изборите в САЩ "е планът на Путин".

Припомняме, че Доналд Тръмп, въпреки новите наказателни обвинения срещу него, е фаворитът на Републиканската партия на президентските избори през 2024 г.

Неговият партиен съперник, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, посети Украйна днес и каза, че помощта на САЩ за Украйна трябва да остане същата.

Тръмп слага край на войната с "лесна сделка"

Тръмп слага край на войната с "лесна сделка"

Той заяви, че би използвал добрите си отношения с лидерите на двете държави за да постигне споразумение