Тази вечер сирените отново виха в Лвов, след въздушния удар от неделя, когато руски ракети удариха военния полигон "Яворов", съобщи BBC.

При удара вчера загинаха 35 души, а 134 други бяха ранени. Това беше и най-западната точка, където руската атака беше стигала - включително и че полигонът се намира на между 10 и 20 километра от украинско-полската граница.

Украинските агенции съобщават, че девет души са загиналите и девет са ранените при въздушния удар край Ровно, отново в Западна Украйна.

35 загинали и над 130 са ранени на 10 км. от полско-украинската граница

35 загинали и над 130 са ранени на 10 км. от полско-украинската граница

Лвов е един от основните пунктове за доставка на хуманитарна и военна помощ на НАТО

Според губернатора на Ровненска област, под развалините все още има много хора.

Удари са били нанесени по телевизионна кула в село Антопол, на 15 км източно от Ровно, и по намираща се наблизо административна сграда.

За ракетния удар в контролираната от сепаратистите Донецка област в Източна Украйна, за който бе съобщено също по-рано, има противоречива информация. Русия твърди, че е бил нанесен от украинските сили, но украинското министерство на отбраната заявява, че това "несъмнено е била руска ракета". Според украинския военен говорител Леонид Матюхин по време на телевизионно обръщение, Русия е виновна за това, че използва удара за "пропаганда".

Отломки от украинска ракета убиха 20 души в Донецк

Отломки от украинска ракета убиха 20 души в Донецк

Те са паднали в центъра на града

По информация на руските медии, при удара по Донецк са били убити 20 души, а още няколко са ранени.

По-рано през деня УНИАН съобщи, че руски войници са взривили боеприпаси в близост до блок 1 на Запорожката атомна електроцентрала. Агенцията се позова на пресслужбата на Енергоатом, но информацията не е потвърдена. Експлозията е станала на площадката на атомната електроцентрала. По време на експлозията персоналът на завода е напуснал работните си места.

Контролът върху украинските АЕЦ остава спорен

Контролът върху украинските АЕЦ остава спорен

МААЕ все още няма връзка с Чернобил

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров, който беше отвлечен от руски спецчасти, се намира в окупирания Луганск, където е обвинен в "тероризъм". Това се казва в доклада на администрацията на Запорожка област.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски внесе в парламента проектозакон за удължаване на военното положение с един месец. Срокът му изтичаше на 26 март, така че Зеленски предлага удължаването му до 25 април.