Ръководителят на партия "Отечество" и бивш премиер на Украйна Юлия Тимошенко, предупреди за масови нарушения на местните изборите за ръководители на териториални области, проведени в неделя, съобщава ТАСС.

"Изборите бяха ужасни. В политиката съм от много години, виждала съм всичко ... но това, което видях сега, е невъобразимо ... Бюлетини се печатат на ксерокс, напълно незащитени, носят се вече отметнати с глас ... Подкупите са мащабни по всички канали, които имат действащи депутати", обяснява тя.

Според нея се връща "лошата традиция, когато голям процент от хората гласуват у дома без никакви справки и данни. Всъщност това беше изборен Армагедон, с измами, принуди, подкупи - всичко".

В същото време Тимошенко обяви "внушителните резултати" за партията си. "Абсолютното първо място с голяма разлика, резултатът от 35,7%, за партия "Отечество", БПП на Петро Порошенко спечели второ място с 22,7%, Аграрната партие е с 8,3%, радикалната със 7,1%, УКРОП - 7%", обясни тя.

Според нея "Народен фронт" е подкрепен от 3,4% от гласувалите, "Самопомощ" - 3%, "Гражданска позиция" на Гриценко - 1,6%, и "Свобода" - 1%.

Тимошенко обясни на украинците, че вече са нация от бежанци и бегълци

Тимошенко обясни на украинците, че вече са нация от бежанци и бегълци

А украинските власти въвеждат допълнително данъчно облагане за гражданите и бизнеса