Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп обяви, че агитаторът за Брекзит Найджъл Фарадж щял "да свърши страхотна работа" като посланик на Великобритания в САЩ, което е поредната негова намеса, която се разминава с общоприетите разбирания, отбелязва "Франс прес".

Решението за това кой да бъде назначен за представител на Обединеното кралство във Вашингтон е въпрос от компетенциите на британското правителство, но това не попречи на спорния милиардер, превърнал се в световен лидер, да се изявява в социалните медии по темата, в една от които - "Туитър", публикува и мнението си за Фарадж.

Фараж: Мога да помогна на Лондон да установи връзки с Тръмп

Фараж: Мога да помогна на Лондон да установи връзки с Тръмп

Някои от екипа на Тръмп ги познавам от години и аз съм в добра позиция

"Много хора биха искали да видят Найджъл Фарадж да представлява Великобритания като техен посланик в САЩ", написа Тръмп в акаунта си в "Туитър" и възкликна: "Той би свършил страхотна работа!"

Фарадж, временно изпълняващ длъжността председател на Британската партия за независимост, която агитираше за излизането на Великобритания от Европейския съюз, се срещна наскоро с новоизбрания президент на САЩ в неговия небостъргач "Тръмп тауър" в Ню Йорк.

"Беше голяма чест да се срещна с Доналд Тръмп", написа Фарадж тогава в "Туитър", публикувайки снимка на двамата, стоящи пред позлатена врата. "Той беше спокоен и пълен с добри идеи. Убеден съм, че ще бъде добър президент", допълни той.

Междувременно говорител на британския премиер Тереза Мей обяви в отговор на Тръмп, че позицията на посланик на Великобритания в САЩ не била свободна.

По-рано от "Даунинг стрийт" 10 коментираха, че "няма свободна позиция" за посланик на Великобритания в САЩ, като настоящият посланик отлично изпълнявал задълженията си.