Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че е изразил притесненията си по време на разговорите в Москва с руския президент Владимир Путин от обстоятелството, че Турция купува оръжия от Русия, съобщава ТАСС.

Турция поръча противоракетни системи С-400 от Русия в сделка, която разгневи САЩ и други страни, съюзнички на Турция от НАТО.

Междувременно Ципрас коментира и темата с дипломатическия скандал между Гърция и Русия през лятото, който обтегна отношенията между двете страни. По думите му, Гърция и Русия трябва да гледат към бъдещето.

"Трябва да гледаме напред. Само един дъждовен ден не означава, лятото е свършило", коментира гръцкият премиер, допълвайки: "Трябва да погледнем към бъдещето, този казус е затворена страница."

През юли Атина експулсира двама руски дипломати и забрани на двама други руснаци да влизат в страната за това, че се опитват да подкупват гръцки длъжностни лица и да разпалват протести, за да осуетят споразумението между Гърция и Македония, което ще позволи на Скопие да се присъедини към НАТО и ЕС.

Русия категорично отрече обвиненията, като Путин сега отново ги отхвърли.