Във вторник безпилотни самолети на украинската армия са атакували територията на нефтената помпена станция "Новозибков", която принадлежи на "Транснефт", съобщи Александър Богомаз, губернатор на Брянска област, цитиран от ТАСС и Би Би Си.

"За да се гарантира безопасността по време на оперативните дейности, е спряно електрозахранването в населените места Мамай, Тростан, Дружба, Новское, Дубровка. След проведените оперативно-следствени действия захранването ще бъде възобновено", заяви Богомаз.

Няма данни за пострадали хора, на място има екипи на Спешна помощ.

Припомняме, че Брянска област попадна във фокуса на новините на 2 март, когато Русия съобщи за атака на "диверсанти" в района на граничните с Украйна села Любечани и Сушани. Тогава Москва съобщи за нападение от "десетки диверсанти", при което загина един човек, а едно десетгодишно дете беше ранено. То по-късно бе обявено от руските медии за герой, като бе съобщено, че то е спасило други две момичета, като ги е извело от атакуваната кола, след като самото то е било ранено, а чичо му, който е шофирал е бил убит.

След това за атаката пое отговорност нелегална руска съпротивителна организация - "Руски доброволчески корпус", който се бори срещу официалната власт. След нападението не стана ясно какво се е случило с "диверсантите".

На следващия ден Русия извърши най-масираната ракетна атака срещу Украйна, като използва хиперзвуковите ракети "Кинжал", които са много скъпи и се предполага, че Москва разполага с ограничен брой от тях.

Русия обвини Украйна в атака с дрон срещу Брянска област

Русия обвини Украйна в атака с дрон срещу Брянска област

Поразено е електроснабдително съоръжение в Климовския район