Длъжностните лица в Пекин провеждат тестове на нуклеинова киселина на целия персонал за доставка на храни и колети, докато засилват усилията си за овладяване на огнището на коронавирус в китайската столица, съобщава държавната агенция Beijing News в събота, цитирана от "Ройтерс".

Длъжностните лица разширяват тестовете в целия град с 20 милиона население, след като преди малко повече от седмица се появиха нови инфекции, свързани с пазара на едро с храни. Избухването, първото в Пекин от месеци, сега надмина предишните пикови числа в началото на февруари. 

Първоначално тестването за COVID-19 се фокусира върху жилищни райони в близост до пазара и хора, които работят или пазаруват там. Длъжностните лица сега са насочени към десетките хиляди служители за доставка, които редовно обикалят града, където флотилията от моторизирани колела и скутери, доставящи колети и храна, са обичайна гледка.

Пекин отново затвори училищата и призова хората да не напускат столицата

Пекин отново затвори училищата и призова хората да не напускат столицата

Всички училища ще възобновят онлайн обучението от сряда

Работници в SF Express, втората най-голяма куриерска фирма в Китай, пристигат на групи в пунктовете за тестване в Пекин.

Фирмата за доставка на храна Meituan Dianping потвърди в петък, че всички нейни мотоциклетисти в Пекин ще бъдат тествани, а тези, които са извършили доставки в райони с висок риск, ще бъдат временно изведени, подложени на тестове за нуклеинова киселина и ще бъдат поставени под карантина у дома за 14 дни.

Клиентите ще могат да преглеждат подробности относно дезинфекцията на пакета за доставка и телесната температура на куриера си онлайн, коментира Meituan.

До следващата седмица всички куриери в града ще бъдат тествани. Длъжностните лица изтъкнаха риска от заразяване чрез доставки в Пекин, като съобщиха за 22 нови случая в петък. В града сега са регистрирани над 200 локално предавани инфекции от 11 юни.

Длъжностните лица тестват хора, работещи в заведения за хранене, включително и вносна храна, след като вирусът е открит на дъски за рязане в пазара Xinfadi, използвани за обработка на сьомга.

Огнището на зараза в Пекин не е свързано с норвежката сьомга

Огнището на зараза в Пекин не е свързано с норвежката сьомга

Днес ние работим върху детайлите и аз мога да потвърдя, че казусът изглежда е разрешен