Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи призова чрез "Туитър" българския парламент и партиите да "изпълнят своите" ангажименти и да вкарат в днешния дневен ред френското предложение за стартиране на преговорите с Република Северна Македония и Албания. Той очевидно не е запознат с последните новини от Народното ни събрание, което за втори пореден ден не успя да събере кворум и да започне заседанието си.

Освен това Вархеи похвали Бойко Борисов, който според него е "показал лидерство и поставил предложението на масата". ГЕРБ официално поискаха кабинетът да одобри предложената от Франция преговорна рамка с РСМ и Албания.

Вархеи призова всички да направят същото и каза, че "ЕС трябва да продължи напред".

Припомняме, че депутатите от парламентарната група на ДПС са внесли в деловодството на парламента предложение за решение на Народното събрание, което да одобри предложения от френското председателство проект на преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония и Албания.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви това на брифинг в парламента, след като ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" свалиха кабинета Петков.

Трябва да се отбележи, че В РСМ също не бързат да одобряват предложението на френското председателство, а македонската опозиция директно го отхвърли.

Мицкоски: София да коленичи в Скопие и да се извини

Мицкоски: София да коленичи в Скопие и да се извини

Докато съм лидер на партията, няма да се променя Конституцията