Руски самолет ТУ-214, за който спекулира че вози на борда си руският президент Владимир Путин, излетя от Москва и пое на север, без точна дестинация. Вероятно е кацнал в Санкт Петербург, според информация от сайта Flightradar24. 

Говорителят на президента на Русия, Дмитрий Песков отрече, че Путин пътува за Санкт Петербург и настоя че той продължава работата си в Кремъл. 

Списание "Шпигел" съобщава че билети за директни връзки от Москва до Тбилиси, Астана и Истанбул вече не се предлагат.

В социалните мрежи вече се появиха спекулации, че московският елит ще напусне града пред лицето на връхлитащите наемници на Вагнер. Различни частни полети от Русия бяха проследени в платформата Flightradar24

Руските агенции отричат и информацията за напускането на премиера Михаил Мишустин. "Интерфакс" съобщава, че Мишустин се намира на работното си място и провежда редица съвещание с членовете на правителството, в това число и съвещание за развитието на авиоотрасъла в Казан.

На 23 юни основателят на частната военна компания "Вагнер", Евгений Пригожин, обвини Министерството на отбраната в удари срещу позициите на компанията и заяви, че 25 000 души ще "оправят нещата". Сутринта той заяви, че "Вагнер" контролира военните съоръжения в града. Федералната служба за сигурност (ФСБ) започна наказателно производство.

Путин, в свое видеообръщение, призна, че ситуацията в Ростов-на-Дону е трудна, но обеща да я разреши. Той заяви, че "действията, които разделят нашето единство, всъщност са отстъпничество пред собствения народ" и ги определи като "нож в гърба".

В Русия призиви за единство, името на Пригожин табу

В Русия призиви за единство, името на Пригожин табу

Официални лица и политици не формулират заплахата