32 студенти получиха еднократна стипендия от инициативата на президента "Подкрепи една мечта". Помощта е 1000 лева, а те я получават, защото са в неравностойно положение, информираха от президентската администрация.

28 от младежите са отгледани и възпитани в институции, петима са със зрителни увреждания. Стипендия в размер на 400 лева получиха и 7 ученици в 12 клас, настанени в домове за социални услуги, които са завършили учебната 2019/2020 г. с отличен успех.

Президентът даде старт на кампанията "Подкрепи една мечта"

Президентът даде старт на кампанията "Подкрепи една мечта"

Инициативата е в помощ на бъдещите студенти и отлични ученици

"Когато в ситуация на криза и несигурност избираш да учиш, това не е мечтателност, а осъзната стъпка към реалността, в която да си образован е предимство", каза президентът Румен Радев по повод увеличения брой на младежите, които ще продължат образованието си във висше училище.

Той коментира променените мотивите на абитуриентите при избора на специалност." Ако преди 2-3 години водещо беше решението за професионална реализация в сферата на социалните услуги, която те познават добре, тази година забелязвам смелост да следват личните си интереси, да развиват талантите си", каза Радев.

До 31 октомври събират заявления за стипендии "Подкрепи една мечта"

До 31 октомври събират заявления за стипендии "Подкрепи една мечта"

Инициативата е за младежи в неравностойно положение

Студентите, които получиха стипендия от инициативата "Подкрепи една мечта", изучават право, икономика, информационни технологии, инженерство, здравни грижи, ветеринарна медицина, филология, изобразителни изкуства, спорт.

Президентът им пожела да са добри хора и да не отстъпват от амбицията си да знаят и могат.

Държавният глави изрази благодарност към всички дарители, с помощта на които бяха събрани 34 800 лева.

Президентът ще дари 33 000 лв. по инициативата "Подкрепи една мечта"

Президентът ще дари 33 000 лв. по инициативата "Подкрепи една мечта"

Ще отидат за образование на