Ясно е, че Калин Стоянов не може да остане министър на вътрешните работи и трябва да бъде сменен. Възможно е след смяната му обаче да няма съществена промяна в работата на МВР. Това заяви пред БиТиВи бившият говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев Антон Кутев.

По думите му е много вероятно новият силов министър да е свързан с Делян Пеевски, тъй като съпредседателят на пг на ДПС е човек с големи възможности. Според него министърът трябва да е равноотдалечен. Кутев подчерта обаче, че отдалечеността на министрите е била налице преди промените в Конституцията, но сега не е.

Кутев не вярва президентът Румен Радев ще вземе отношение към състава на кабинета на Димитър Главчев, както като го направи с този, предложен от Горица Грънчарова-Кожарева. Той отбеляза, че отговорността на избрания отново за служебен премиер Димитър Главчев е да се проведат избори, които да отразят волята на хората.

По думите му хората чакат месия, човек, който залага на истинските стойности или да е чист популист. Вероятността да е популист е много по-голяма, смята той. Кутев посочи, че Румен Радев може да е този месия, но той не желае да влиза в тази роля. Според него президентът няма да излезе на политическата сцена под друга форма, освен ако не бъде доведен до безизходица.

Той коментира и нападките на Пеевски срещу държавния глава. По думтие му съпредседателят на ДПС всеки ден се появява с нелицеприятната си физиономия, за да събира повече омраза. Кутев заяви, че след поредните предсрочни парламентарни избори очаква още от същото.

Припомняме, че президентът Румен Радев отказа да подпише указ за назначаването на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова-Кожарева. Причината за това бе присъствието на Калин Стоянов сред министрите. Горица Грънчарова-Кожарева се оплака от оказан натиск и подаде сигнал да главния прокурор. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е време Калин Стоянов да се раздели с поста си. Делян Пеевски пък защити министър Стоянов и дори му обеща място в листите на своята партия.

Петков очаква Главчев да каже "Не" на Пеевски, за да имаме честни избори

Петков очаква Главчев да каже "Не" на Пеевски, за да имаме честни избори

Ще е стъпка напред, ако Главчев сложи министър на МВР, който няма скрита зависимост от Пеевски