Днес бе капката, която преля чашата на търпението. Това заяви Красимир Велчев от ГЕРБ на брифинг в НС.

От месеци опозицията обяснявала, че правителството демонстрира пълен фалш, а управлението на НС наложило цензура в пленарна зала. Велчев обясни, че когато започнало броенето чрез квестори, социалистите започнали да напускат залата, за да намалят изкуствено кворума.

Без „Атака" нито има парламент, нито има правителство, каза Велчев. Това, според него, е тройната коалиция. Велчев предположи, че „Атака" иска да направи заложник кабинета на това, че Волен Сидеров е с обвинения. Ако мнозинството не може да си събере кворум да напуснат, настояват от ГЕРБ.

Все още не е късно да има избори 2 в 1, каза Красимир Велчев.  Няма да седим в зала, за да им правим масовка, увери той.

Въпреки това герберите смятали да следят какво се случва в парламента. Опозицията препоръчва медиите да питат Сергей Станишев дали ще дойде групата на „Атака" за следващото заседание. Нещо, което из основи е прогнило няма как да бъде задържано от ръководството, каза и Димитър Главчев.

По думите му непрекъснато се нарушавал правилника на НС. Според Главчев абсурдно било това, което се случва в законодателния орган.

Припомняме, днес сутринта депутатите не успяха да съберат кворум за началото на заседание на НС. Едва 107 народни представители се регистрираха в началото на днешния ден. Депутатите от „Атака" пък изобщо не се появиха в НС.