Не са истина спекулациите, завъртяли се из медийното и обществено пространство, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова ще е кандидатът на партията за министър-председател при първия опит за съставяне на правителство. Това заяви пред Нова телевизия самата Атанасова.

"Това категорично не е истина, такива разговори въобще не са провеждани", отсече тя.

"Изобщо темата за бъдещ премиер не стои на дневен ред. Ние искаме сега да търсим съгласие по важните теми за България", добави тя.

Именно върху диалогичността и търсенето на консенсус нееднократно акцентира правното острие на ГЕРБ. "Ние предпочитаме да говорим за съгласие и да го търсим като политики, приоритети и как да решим кризите."

Точно заради компромиса лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не бил в парламента. И още: "Най-вероятно той няма да бъде и номинацията на ГЕРБ за премиер. Сега обаче други партии искат той да участва в преговорите, а преди месеци го пенсионираха, след това го арестуваха, после искаха да напусне ГЕРБ, но сега очевидно са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ."

Не стои на дневен ред каквото и да е съглашателство на ГЕРБ с "Възраждане", каза още Десислава Атанасова.

Припомняме, че в събота по време на традиционния си воаяж в провинцията през уикенда за срещи с избиратели, този път в село Малък Поровец, област Разград, председателят на ГЕРБ заяви, че без партията му, ДПС и "Възраждане" "няма как да излезе аритметиката" за съставяне на правителство.

"Снощи Борисов в Малък Поровец, Исперихско, каза следното - ако се изключат тези три партии, тъй като това са заявките на всички останали, чисто математически правителство не може да бъде съставено. Избирателите казаха много ясно, че не дават на нито една партия да управлява сама, те ни казаха, че искат да намерим общи точки, по които да се разберем, казаха ни, че не искат повече избори", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

"С "Възраждане" имаме тотално различни приоритети и разбирания за това, къде трябва да се намира България. Преди няколко дни се формира парламентарно евроатлантическо мнозинство, което прие предложение на ГЕРБ за еврото. Вероятно следващата седмица ще има такова мнозинство и за приемането на военно-техническата помощ за Украйна, вероятно ще има такова и за новите F-16", добави Атанасова.

Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ, ще има правителство сега

Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ, ще има правителство сега

Според нея е спекулация, че министрите на ГЕРБ са корумпирани