"Борисов трябва да се пенсионира. Той в момента спира не само България, но и ГЕРБ. ГЕРБ не може да се реформира, защото има един политик, който се е запънал там, защото го е страх."

Това заяви бившият премиер Кирил Петков в студиото на Нова телевизия. Той коментира и "глупостите" на Борисов за газовата криза, гръцката връзка и политическите коментари.

"Ние влязохме в политиката с обещанието да се преборим с корупцията. Това, за да се случи, трябва да направим реформата в съдебната система. Няма как, и това е обективен факт, с Борисов да направим тази реформа, защото той знае, че при работеща съдебна система той отива в затвора", каза още Петков. По думите му дори и европейски лидери са им казали, че Борисов трябва да се пенсионира.

А една от причините, които са изтъкнали в Европа, че не ни пускат в Шенген бил именно Борисов.

"Една от причините, които ни дадоха, за да не ни пуснат в Шенген, е, че ги е страх, че той може да се върне на власт, а те не му вярват", заяви лидерът на ПП и допълни, че това са думи на един от министър-председателите на ЕС. Не посочи обаче името на този европейски премиер.

Да го сравняват с Петков - най-голямата обида за Борисов

Да го сравняват с Петков - най-голямата обида за Борисов

На въпрос трябва ли България да има договор с "Газпром", Борисов каза "не"

В този смисъл и по думите на Петков е невъзможна една евроатлантическа коалиция с ГЕРБ, каквато се лансира от тяхна страна. "Освен да победим октомври месец, нямаме друг избор." Няма натиск и няма какво да ни отклони от пътя, увери лидерът на "Продължаваме промяната".

Кирил Петков вярва, че това ще стане, а като аргумент изтъкна, че при предишното Народно събрание не са им достигали само 4 депутатски гласа. Той е убеден, че на предстоящите на 2 октомври избори ще ги имат тези гласове.

Не отговори обаче на въпрос дали е взето решение за коалиция с "Демократична България" и отклони темата. В момента не се редят общ листи, стана ясно от думите му, а се анализира социологията.

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Асен Василев отрече да получаваме руски газ чрез посредници

Заварихме азерския газ на 30%, в момента получаваме пълния обем азерски газ

"Това, което се видя е, че когато едни политици не крадат, не можеш да ги хванеш за каквото и да било, опитваш да ги залееш с жълта помия. Под достойнството ми е да им обръщаме внимание", коментира за първи път Петков слуховете за връзката му с говорителя на кабинета Лена Бориславова.

Той даде съвет на гласуващите - има ли компромати, някой опитва да скрие нещо.