147 снегорина са на терен. Основните пътни артерии в София са изчистени. Това обяви пред БНТ Борис Бонев.

Той заварил редица неясноти по договорите за почистване на столицата. Рекордни глоби за непочистени улици отчете общинският съветник.

Днес се намираме в обичайна снежна обстановка, каза още Бонев. Той призова гражданите да изчистят снега пред домовете си.

Отново скандал в СОС, ГЕРБ и Терзиев кръстосаха шпаги

Отново скандал в СОС, ГЕРБ и Терзиев кръстосаха шпаги

По средата на работната среща кметът си е тръгнал

13 февруари е датата, от която зависи дали ще има избори за Столичния общински съвет. Бонев не е притеснен от нов вот и очаква по-добър резултат. Все пак формацията му не смята, че най-добрият вариант са нови избори, но очевидно се върви в тази посока.

За общинския съветник е изненада, че партиите в СОС не искат промяна на модела ГЕРБ в столицата.

Заради кризата в София се изпускат срокове за кандидатстване по европейски програми, може и да не се приеме бюджетът на столицата. 

Не ми е важно да съм председател на СОС, преживял съм го, сподели още Борис Бонев. Победителите на вота направили много отстъпки и очакват и другите да направят. До дни ще бъде назначен заместник-кмет по транспорта.

Васил Терзиев внася бюджета на София с или без СОС

Васил Терзиев внася бюджета на София с или без СОС

А ГЕРБ продължавали с деструктивното си поведение, а имали 90% съвпадение в програмите

По-късно през деня общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев реши да коментира участието на Борис Бонев във Фейсбук, наричайки го "моноспектакъл" и опровергавайки 10 лъжи: за договорите за почистване на града, които били калпави, глобите, за това че ГЕРБ не били подкрепили Терзиев, че за първи път били въвели "граждански бюджет" с новия бюджет за 2024 г., че Бонев не е кандидат за шеф на СОС, че парите за увеличение на заплатите на шофьорите ще дойдат от увеличените продажби на билети и др. Георги Георгиев утвърждава, че ГЕРБ са конструктивни и търсят решения.