Може би Борисов не е чел достатъчно добре Конституцията и бърка премиер с президент, заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев. Така той отговори на журналистически въпрос с каква цел министър-председателят Бойко Борисов го сравнява с Пламен Орешарски.

Припомняме, в интервю по Нова телевизия тази сутрин премиерът Борисов заяви, че "генерал Радев ще бъде новият Орешарски", т.е. той ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Пламен Орешарски по времето, когато е бил министър-председател.

"Сутринта гледахме един напоителен етюд на премиера, за който той мобилизира всякакви актьори от Лионел Меси до кемпера на Радан, Маг Светлина, Прокопиев и кой ли още не. Позоваването на всички тези актьори няма да му помогне, да даде тласък на кампанията, която не върви добре - това го виждаме всички", каза ген. Радев.

Доган е като Меси - гениален, убеден Борисов
Обновена

Доган е като Меси - гениален, убеден Борисов

Призна, че Плевнелиев и други министри му били спуснати

Той заяви, не е избягал от дебат с Цецка Цачева. "Може би той е пропуснал, че имахме дебат (на 20-и този месец по bTV), както е пропуснал в своята политика нуждите и виждания на целия български народ", заяви ген. Радев.

Според него премиерът е направил една грешка. "Борисов много ясно очерта кои са моите опоненти. Не само Цачева, но и всички останали. Не пропусна да спомене, че виждате ли Калфин му е бил вицепремиер, Трайков му е бил министър, с Каракачанов се познават отдавна и са коалиционни партньори", каза ген. Радев и добави, че най-накрая е разкрита добре пазената истина - всички те са представители на властта.

"Затова той реално обезсмисли дебатите с тези хора и единственият ми дебат е с Цачева, която се явява основният ми опонент. Нямам намерение да водя дебати с всички представители на властта. Ще водя с Цачева, след тези признания на Борисов", добави ген. Радев.