Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че ГЕРБ изчакват останалите номинации за президент и всъщност няма все още своя собствена кандидатура.

„Те изчакват, и за първи път той (Бойко Борисов, бел.ред.) не води инициативата и чака ние да излъчим кандидат, за да се нагодят по него", заяви Нинова, според която в последно време премиерът и лидер на ГЕРБ проявява несигурност, неувереност и като цяло е в слаба позиция и не излъчва както обикновено сила.

Премиерът е непоследователен, лъже и манипулира популистки, смята Нинова и изброи редица примери за тезата си: реакцията му на ултиматума й да обявят до 48 часа номинацията си за президент с предложението да направят лидерска битка, но и изявлението, че няма да се кандидатира на изборите.

Борисов плаши с предсрочни избори, ако ГЕРБ изгуби президентския вот
Обновена

Борисов плаши с предсрочни избори, ако ГЕРБ изгуби президентския вот

Още същата вечер щял да обяви предсрочни избори

Нищо не ми дава по-добра представа за безкрайността от човешката глупост”, коментира Корнелия Нинова. В БСП дори се шегували с въпроса дали Цветанов най-накрая е успял да го свали от лидерското място.

Друго противоречие и проява на слабост Нинова видя в това, че ГЕРБ отказват да поемат отговорност за провала на настоящия президент Росен Плевнелиев.

"Пореден пример за това е случаят с Черно море, като премиерът заяви, че иска демилитаризирана зона. Ние внесохме предложение за демилитаризация, но нека да видим как ще гласуват те”, обясни Нинова и допълни, че Борисов просто е позьор, зад което не стои намерение за желание да се свърши работа.

По повод разговора с АБВ за кандидатпрезидентската двойка, Корнелия Нинова, заяви че разговорите с тях и „Движение 21” са добро начало. Тя декларира, че целта е обща кандидатура и победа на изборите.

Тя каза, че не желае да се кандидатира за президент, ако Борисов не го направи.

На въпрос дали БСП предвижда искане на вот на недоверие към правителството, Корнелия Нинова обясни, че след случилото се в Турция и Франция, не е удачно да се стига до там, с оглед запазване на стабилността в държавата.

Не така биха стояли нещата след началото на новия политически сезон, тъй като има достатъчно основания да се иска вот на недоверие – от отбраната, флота в Черно море, противоречията между премиера и президента и дори във вътрешен план – заради битовата и организираната престъпност.