"Ние сме парламентарна република, макар че вече дефакто (запазен е автентичният правопис - б.р.) живеем в президентска република. Марионетките на Румен Радев раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста.".

Това пише във Фейсбук профила на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото депутатите гласували в услуга на президента Румен Радев.

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че говорела за подкуп
Обновена

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че говорела за подкуп

ИТН нямали нищо общо с Орлин Алексиев

"С прискърбие гледам тези неопитни хора, които ще правят актуализация на бюджета. Това е най-важният политически закон. Защото през бюджета се прави политиката на всяка една партия, която и да е тя. В момента те отново гласуват в услуга на Румен Радев", пише Борисов.

Той обвини другите партии, че нарушават Конституцията, правят политически проекти под маската на служебен кабинет.

Припомняме, за нов политически проект, сформиран около двамата служебни министри се заговори по-усилено след като стана ясно, че "Има такъв народ" няма да сформират правителство. Самите Кирил Петков и Асен Василев първоначално не изключиха такава възможност, след това бяха категорични, че докато са служебни министри няма да мислят за сформиране на партия. Петков, Василев и Николай Денков бяха и служебните министри, които водиха разговори с ИТН да се включат евентуално в техен кабинет. 

Татяна Дончева за обвиненията на Тошко Йорданов: Бълнувания

Татяна Дончева за обвиненията на Тошко Йорданов: Бълнувания

Обеща да предприеме съответни действия

Борисов поиска разследване на твърденията на председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, че депутатът от ИСБГНИ Татяна Дончева била предлагала подкуп и разцепление в тяхната партия, които бяха отречени и от съпартиеца му Любомир Каримански, и от Дончева.

"По мои сметки им трябваха поне 30 депутати. Ако за всеки депутат дават по половин милион лева, това прави 15 милиона лева. Откъде идват тези пари? Искам да знам кой и колко плати да свалят охраната на главния прокурор", каза Борисов в Айтос.

Асен Василев: Актуализацията  на бюджета покрива умерените искания

Асен Василев: Актуализацията на бюджета покрива умерените искания

Ако не се приеме актуализацията, държавата ще бъде в тежка ситуация