Премиерът Бойко Борисов благодари на всички медици на първа линия. Той предвижда и актуализация на бюджета. Вчерашният ден бил бомба на изявления на всички лидери по света. Премиерът е притеснен от блокиране на стопанския живот. Ще се търсят мерки за износа и вноса.

Има опасност до края на годината бюджетът да е на минус 3 милиарда лева. Когато се затварят училища и детски градини, родителите трябвало да гледат децата си. Бойко Борисов е доволен, че поне младите хора не са рискови

Лекарите подкрепят въвеждането на извънредно положение

Лекарите подкрепят въвеждането на извънредно положение

Според д-р Асен Меджидиев маските действат на обществени места

Бъдещето ни е защитено, отчете премиерът. Той е доволен, че в критичен момент всички могат да се обединят. Извънредното положение било необходимо, по думите му. Налагало се заради недисциплинираните граждани. 

Никоя друга държава не е направила повече от нас като превантивни мерки. Не трябва, според него, да се блокира стопанския живот, защото после нямало как да се възкреси икономиката. Да покажем един месец единство, настоя още Бойко Борисов. И според сегашния закон се предвижда една година затвор за нарушаване на карантината. 

БСП с условия за извънредното положение
Обновена

БСП с условия за извънредното положение

МС предлага извънредно положение за цялата страна за срок от един месец - от 13 март до 13 април

Премиерът настоя за строго спазване на закона. Той посочи, че ще иска разговор с председателя на ЕК за затварянето на границите. Ще дадем знак на народа, че в критични ситуация може да се обединяваме, доволен е той. Държавата ще изготви наредба, който може да си работи от вкъщи. 

Ресторантьори склонни да затворят, но очакват предложения на правителството

Ресторантьори склонни да затворят, но очакват предложения на правителството

За някакъв вид данъчна ваканция