Вие обрахте държавата с милиони левове - незнайно към кого точно в залата, където са се настанили депутатите на ГЕРБ, се обърна лидерът им Бойко Борисов. По-късно в изказването си вече Борисов започна с обръщение индиректно към Петков и Василев. В събота сутринта депутатите от ГЕРБ са били събрани на оперативка в централата, за да чуят изказванията на ръководителите си, се разбира от видео, което разпространява партията в социалните мрежи.

Лидерът на ГЕРБ ги обвини, че са спечелили още пари - между 800 млн. и 1 млрд.евро от посредничеството за оръжие с Украйна. Борисов изчисли, че от 5 млрд. в посредниците са отишли 20%.

"Защо допуснахме да има посредници между нас и Украйна. Защо не ги дарихме, да сме като белите държави. Защо се крихте, защо се гушихте. Браво, че сте го правили, но лошо е, че сте лъгали."

Die Welt: България - страната, която тайно спаси Украйна още миналата пролет

Die Welt: България - страната, която тайно спаси Украйна още миналата пролет

Страната ни е предоставила муниции, покриващи 1/3 от нуждите на украинската армия

Борисов засегна и темата със съдебната реформа.

Той също е възмутен, че в България липсва истинско разследване, като даде за пример, че дори и в щатите разкриват секретни документи в домовете и то на бивши президенти, а тук не може да се разплете дори и схемата за кражбата на 1 лев от литър гориво.

"Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата", попита лидерът на ГЕРБ.

"Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече", допълни бившият премиер.

"Как докато са "Промяната" на власт, бензинът е по-скъп, като паднаха власт - цената е по-ниска. Вие искахте децата да вкарате в затвора, че не ви дават да крадете", попита още Борисов.

Атанасова убеждава депутатите си: Не ние саботираме съдебната реформа

Атанасова убеждава депутатите си: Не ние саботираме съдебната реформа

Тя се пита дали прокуратурата и Кирил Петков не са в сговор

"Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков. Как да разчитаме, че няма развитие по "Джемкорп", каза при откриването на срещата Десислава Атанасова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова властите в Северна Македония да изправят пред съда извършителите на неотдавнашния побой над секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков.

Това във всички случаи подкопава огромните усилия, които положихме Северна Македония и Албания да тръгнат по пътя на Европейския съюз.

Тук обаче виждам опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние, целенасочено, и това се прави много активно. Не трябва по никакъв начин да се подвеждате. Най-доброто за България е Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз и НАТО", каза Бойко Борисов.